Dirigent: An Swartenbroek

An Swartenbroek (geboren 16.07.1975) zette haar eerste muzikale stappen op bugel, in de muziekacademie van Tienen. Na een aantal jaren ruilde zij de bugel in voor de trompet. Zo studeerde An in 1993 af, waarna ze als amateurmuzikant aan de slag ging bij verschillende verenigingen en groepen van uiteenlopende genres.

An vatte vervolgens in 1996 haar studies als inspecteur en later ook hoofdinspecteur aan in de Koninklijke Rijkswachtschool te Etterbeek. Ondanks haar fantastische job, die ze trouwens de dag van vandaag nog steeds uitoefent, bleef het kriebelen om buiten de uren verder te gaan met muziek.

In 2008 pikte An haar studies trompet terug op, als 'werkstudent' aan het LUCA Lemmensinstituut te Leuven. Ze volgde er les bij de heren Leo Wouters en Leon Petré. In het kader van haar opleiding deed zij stage als leerkracht samenspel in verschillende ensembles en ontwikkelde zij een sterke interesse in het dirigeren. Hierbij dirigeerde zij o.a. de Jeugdharmonie Crescendo Glabbeek. Na haar opleiding werd ze hier ook hulpdirigent en leerkracht trompet.

In juni 2013 studeerde An af als Master in de muziek, optie instrument (trompet) en voltooide zij met succes de Lerarenopleiding.

Vanaf 2014 dirigeert An de Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus te Zelem.

In september 2015 neemt zij, opnieuw als eerste vrouwelijk dirigent, het dirigeerstokje over in de Koninklijke Harmonie Hoger-Op van Mielen-boven-Aalst.

In 2019 volgt zij verschillende masterclasses directie bij José Alberto Pina (Spaans componist, muziekpedagoog, dirigent en slagwerker) en Kevin Houben (Belgisch componist en dirigent).

An is, naast haar job bij de lokale politie, als interimleerkracht 'koper' verbonden aan de ART (Academie Regio Tienen).

Vanaf september 2019 is An aan de slag als dirigent bij het Harmonieorkest Willen is Kunnen Pellenberg.

Meer informatie over onze voormalige dirigenten vindt u op onze geschiedenispagina.